۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۸:۳۸

مسئول سامانه همسان گزینی استان مرکزی خبر داد؛

مرکزی پنجمین استان پایلوت کشور در اجرای طرح همسان گزینی

مرکزی پنجمین استان پایلوت کشور در اجرای طرح همسان گزینی

اراک- مسئول سامانه همسان گزینی تبیان در مرکزی گفت: اجرای طرح همسان گزینی در استان مرکزی به عنوان پنجمین استان پایلوت کشور به زودی کلید می خورد و دفتر آن طی ماه جاری به افتتاح خواهد رسید.

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: طی سال های اخیر موضوع ازدواج و کاهش آمار آن به یکی از مشکلات و دغدغه های حوزه اجتماعی در کشور تبدیل شده است.

بخشی از این دغدغه مربوط به مسائل و مباحث اقتصادی بوده و بخش دیگر نیز به عوامل اجتماعی باز می گردد. مساله افزایش سن ازدواج در جوانان، سازمان های فرهنگی را بر آن داشت تا چاره اندیشی و برنامه ریزی اثرگذاری را در این حوزه به انجام برسانند.

از جمله طرح هایی که در این راستا به اجرا گذاشته شد و هم اکنون در چهار استان این طرح در جریان می باشد، طرح ایجاد سامانه همسان گزینی(ازدواج دائم) است.

استان مرکزی به عنوان پنجمین استان پایلوت برای اجرای این طرح انتخاب شده و طی هفته های آینده مقرر است این سامانه به طور رسمی در این استان فعال و دفتر آن افتتاح شود. در این راستا با حجت الاسلام علی نیک عهد، مدرس دانشگاه و مسئول این سامانه در استان مرکزی به گفت و گو نشسته ایم.

طرح همسان گزینی در کشور چه زمانی و با چه هدفی آغاز به کار کرد؟

برمبنای آمارگیری های انجام شده، در حال حاضر بیش از ده میلیون جوان مجرد در کشور وجود دارد که جمعیت بزرگی است و باید یک نهضت فراگیر ملی در کشور ایجاد شود تا بتوانیم قدمی در راه حل و فصل این مشکل برداریم.

با توجه به اینکه بیشترین عامل طلاق، عدم شناخت و ناآگاهی در انتخاب همسر از سوی جوانان است، به نظر می رسد که برای پیشگیری از ایجاد مشکل در این زمینه، باید آگاهی بخشی و مشاوره صورت پذیرد.

سامانه همسان گزینی تبیان، به عنوان اولین و تنها سامانه رسمی و قانونی و فراگیر ملی ازدواج، با هدف ترویج این امر و همچنین آگاهی بخشی به جوانان و مشاوره های قبل و بعد از ازدواج راه اندازی شده است.

این طرح از سال ۹۳ در کشور آغاز و تاکنون در چهار استان کشور شامل تهران، البرز، اصفهان و همدان اجرایی شده که بیش از ۴۲هزار نفر تاکنون در این سامانه ثبت نام کرده اند. تاکنون دو هزار ازدواج از طریق این سامانه صورت گرفته که حتی یک مورد طلاق هم در این دو هزار مورد ازدواج به ثبت نرسیده است.

چرا استان مرکزی به عنوان یکی از اولین استان ها برای اجرای این طرح انتخاب شده است؟

در سال های اخیر استان مرکزی برمبنای آمار به عنوان یکی از استان های پرطلاق کشور مطرح بوده و در کنار آن آمار ازدواج نیز در این استان کاهش یافته است.

به همین سبب پس از مطالعات و کارشناسی های صورت گرفته، برای راه اندازی این سامانه در استان مرکزی به عنوان پنجمین استان کشور اقدام و مجوز لازم از موسسه تبیان، وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی اخذ شد.

همچنین افرادی که مقرر است در این سیستم انجام وظیفه کنند دوره ها و آموزش های تخصصی را در تهران گذرانده اند و مسلط به امور این حوزه هستند.

جامعه هدف در اجرای طرح همسان گزینی شامل چه اقشاری از جوانان است؟

جامعه هدف این طرح، جوانانی می باشند که تاکنون ازدواج نکرده و مجرد هستند. این سامانه به هیچ وجه در رابطه با ازدواج موقت و همچنین چندهمسری خدماتی به افراد ارائه نمی دهد، همچنین افرادی که تجربه ازدواج ناموفق داشته اند نیز در دامنه خدمات این طرح برای ازدواج مجدد قرار نمی گیرند.

نکته مهم اینکه تمام خدماتی که در این طرح قبل و بعد از ازدواج به جوانان ارائه می شود رایگان است و از این نظر جوانان در شرف ازدواج، هیچگونه نگرانی نخواهند داشت.

روند خدمات دهی این سامانه به چه صورت و در چه بخش هایی است؟

این سیستم از چند شبکه ازجمله شبکه مجردان، معرفان و مشاوران تشکیل شده و ثبت نام کنندگان بایستی ۱۴ مرحله را طی کنند که از ارائه اطلاعات شخصی، تحصیلی و شغلی آغاز شده و در انتها تست روانشناسی از متقاضیان همسان گزینی انجام می پذیرد.

مساله مهم اینکه در تمام این فرآیند، والدین جوانان مجرد بایستی کاملا در جریان امر باشند و به صورت حضوری در این رابطه احراز هویت، بررسی مستندات و راستی آزمایی انجام خواهد شد.

در نهایت با ذخیره سازی و ارزیابی اطلاعات افراد توسط سیستم هوشمند سامانه، افرادی که بیشترین همسانی را از نظر فاکتورهای ارائه شده داشته باشند به سیستم معرفی می شوند تا مراحل بعدی شامل کسب شناخت و آگاهی و بهره مندی از مشاوره آغاز شود.

خدمات دیگری نیز در جریان اجرای این طرح، در مرحله ازدواج جوانان ارائه می شود؟

چنانچه متقاضیان همسان گزینی و خانواده های آنها در نهایت به تصمیم قطعی برای ازدواج برسند، در این مرحله نیز حمایت هایی از آن ها صورت می پذیرد، از جمله اینکه با معرفی آنها به بانک عامل، زمینه دریافت وام ازدواج به صورت خارج از نوبت فراهم می شود.

علاوه بر آن، این افراد چون در این سامانه مراحل آشنایی و ازدواج را طی کرده اند، پس از ازدواج نیز در صورت لزوم از خدمات مشاوره ای برخوردار خواهند شد و حمایت می شوند.

فعالیت این سامانه در استان مرکزی چه زمانی آغاز می شود؟

فرآیندهای اداری و اخذ مجوزهای لازم برای این منظور به انجام رسیده و فعالان اجرای طرح در بخش های مختلف مشاوره و... نیز آموزش های لازم را فراگرفته اند. هم اکنون تمام شرایط مهیا است و پیگیر آن هستیم که دفتر رسمی سامانه همسان گزینی استان مرکزی تا پایان اردیبهشت ماه جاری در اراک به افتتاح برسد تا فعالیت این طرح به طور رسمی در استان آغاز شود و بتوانیم گامی در مسیر حمایت اجتماعی، فکری و مشاوره ای از جوانان مجرد استان در امر ازدواج داشته باشیم.

کد خبر 4287600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha